In het <Tabellen structuur scherm> kunt u uw database bekijken met de (ruwe) data. Daarnaast is dit scherm een handige tool voor als u uw eigen SQL Queries wilt maken.


Het scherm is onderverdeeld in drie tabbladen:

Tabellen

In dit tabblad zijn alle tabellen te zien van uw database. Deze tabellen zijn op hun beurt weer onderverdeeld in kolommen, die te zien zijn als u op de + klikt voor de betreffende tabel. Als u een Querie aan het schrijven bent, kunt u een tabel titel naar het SQL veld slepen in het <Queriesscherm>. Dubbelklik op een tabel om de inhoud ervan weer te geven op het volgende tabblad.

Tabel inhoud

Als u in het Tabellen tabblad dubbelklikt op een tabel, wordt in dit tabblad de inhoud van de betreffende tabel weergegeven. U kunt een reeks aangeven van rijen die weergegeven moeten worden met de Limit van en tot velden. Indien de database gegevens in de tussentijd veranderd worden, kunt u op de Verversen knop klikken om de nieuwe data weer te geven.

Parameters

Parameters kunt u gebruiken als keuze menu's. Sleep een parameter naar het SQL veld in het <Queriesscherm>. Als u de Query uitvoert verschijnt er een scherm waar u deze parameters in kunt vullen. Zo kunt u bijvoorbeeld Queries maken waarbij u eenvoudig de datum kunt aanpassen.

Created with the Personal Edition of HelpNDoc: Qt Help documentation made easy